Jedan od ključnih koraka u procesu prodaje nekretnine je odrediti njezinu pravu vrijednost. Uz
naše dugogodišnje iskustvo te stručni tim, besplatnom i pouzdanom procjenom pomažemo
Vam kako bi Vaša nekretnina ostvarila što kvalitetniju poziciju na tržištu.

KOLIKO VRIJEDI MOJA NEKRETNINA

Koliko vrijedi moj stan? Koliko vrijedi naša kuća? Koju cijena možemo postiči ako se odlučimo za prodaju? Pitanja su to koja muče svakog vlasnika nekretnine. Često vlasnik ima svoju predodžbu vrijednosti, a ona tržišna ponešto je drugačija. Procjena vrijednosti nekretnine korisna je za ljude koji se odluče prodati svoju nekretninu te na taj način doznati realnu tržišnu cijenu koju u danom trenutku mogu dobiti za svoju nekretninu. Naši agenti će se pobrinuti da se odredi optimalna cijena te da se Vaša nekretnina najbolje istakne. Kako bismo prodali Vašu nekretninu po najboljoj  cijeni, potpuno besplatno Vam pružamo procjenu vrijednosti, i to uz detaljne analize i uvid u samo tržište. Stoga, ako ste se ikada pitali kolika je vrijednost Vaše nekretnine i za koliko ju možete prodati, jednostavno upišite svoje detalje u niže navedeni obrazac.

KAKO IZGLEDA PROCJENA NEKRETNINE?

Pri procjeni vrijednosti nekretnine, naši iskusni stručnjaci posjetiti će Vašu nekretninu i odgovoriti na sva potrebna pitanja o njenoj vrijednosti i mogućem interesu potencijalnih kupaca. Evo što će se događati tijekom procesa procjene:

Sveobuhvatna procjena vrijednosti

Naši eksperti za nekretnine će procijeniti Vaš dom i pronaći najprivlačnije karakteristike poput, primjerice, lokacije, veličine nekretnine, broja soba i kupaonica ili pak mogućnosti parkinga, te na temelju navedenog odrediti cjelokupnu vrijednost koju Vaš dom pruža potencijalnim kupcima.

Procjena lokacije

Kao stručnjak za tržište nekretnina, naš agent procjenjuje privlačnost lokacije potencijalnim kupcima. U razmatranje i analizu uzima se, primjerice, udaljenost od odgojno-obrazovnih institucija, trgovina, prometna povezanost te slične relevantne značajke.  Na temelju navedenog procjenjujemo i samu kvalitetu života na tom područje te navodimo zašto je baš ono idealno za život.

Konkurentne nekretnine za usporedbu

Naš agent uzima u obzir i evaluira nedavne podatke o prodaji na području Vaše nekretnine, kako bi identificirao slične nekretnine i njihovu prodajnu cijenu. Time Vam pružamo dodatne informacije o tržištu i detaljima koji bi Vas mogli zanimati i biti korisni.

Što kupci žele?

Nakon prodaje mnogih nekretnina na Vašem području, naš agent ima dovoljno iskustva i saznanja o tome što kupci zapravo potražuju, koje su im želje i potrebe te koliko su spremni platiti za svoju novu nekretninu. 

Kako dodati vrijednost nekretnini?

Naš agent predložiti će Vam kako unaprijediti i istaknuti najbolje karakteristike Vaše nekretnine kako biste povećali prodajnu cijenu pazeći da pritom uštedite novac.

Procjena cijene nekretnine

Na temelju svih prije navedenih saznanja, naš agent procjenjuje približnu cijenu prodaje Vaše nekretnine.

Kad mi je potrebna procjena nekretnine?

Odluka o prodaji nekretnine nije jedini razlog za njezinu procjenu. Ne postoji pogrešno vrijeme da saznate pravu vrijednost Vaše nekretnine jer ste time u mogućnosti donositi bolje, pametnije i smislenije financijske odluke. Dakle, kada je procjena vrijednosti dobra ideja?

01

Planirate obnovu nekretnine i želite znati što će kupci najviše cijeniti i smatrati najprivlačnijim

02

U procesu ste renovacije i i želite znati koliko će te time povećati vrijednost Vašeg doma 

03

Tržište se konstantno mijenja, a Vi želite znati kako to utječe na vrijednost Vaše nekretnine

04

Razmišljate o refinanciranju i želite znati kakav će utjecaj to imati na tržišnu vrijednost Vašeg doma

05

Razmišljate o iznajmljivanju Vaše imovine i želite znati kolika je moguća dobit od najamnine

ČESTO POSTAVLJANA PITANJA

Vrijednosno procjenjivanje nekretnine je procjena cijene koju možete postići za svoju nekretninu na trenutnom tržištu. Naši agenti su stručnjaci u odgovoru na pitanje “Koliko vrijedi moj dom?”, na način da Vašu nekretninu uspoređuju s konkurencijom. Uzmite u obzir da će procjena biti preciznija ako se Vaša nekretnina po što više parametara može usporediti s već prodanim nekretninama u istom području. Agenti također uzimaju u obzir konkurenciju u danom trenutku, tržišne trendove i općenito stanje nekretnine. Stoga, vrijednosno procjenjivanje nekretnine je odličan način da shvatite potencijalnu tržišnu vrijednost Vašeg doma.

Naši stručnjaci uzimaju u obzir sve pojedinačne karakteristike i značajke Vaše imovine i daju realnu procjenu njezine vrijednosti. Kombinirajući svoju stručnost i znanje o tržištu te uključujući lokalnu potražnju i postignute cijene, pomažu Vam prodati ili iznajmiti Vašu nekretninu za najbolju moguću cijenu. Također, pružamo detaljan izvještaj o tome kako se Vaš dom uspoređuje s drugima i koliko je uopće drugih sličnih imovina na prodaju u tom području. Ključ uspješne prodaje je točna cijena, kako bi se optimizirali pregledi i interes kupaca. Preambiciozna procjena odvraća kupce, produžuje proces prodaje te će dugoročno gledajući uvijek rezultirati nižom prodajnom cijenom.

Danas postoje različite metode za određivanje vrijednosti Vaše nekretnine. U pravilu, razlikujemo tri pristupa:

 • Metoda usporedbe prodaje obično se koristi za privatne stambene nekretnine za koje postoje usporedive nekretnine. U ovom slučaju, “usporedive” podrazumijeva da su nekretnine slične po lokaciji i karakteristikama poput, primjerice, kvadrature i rasporeda prostorija.
 • Metoda troškova se koristi za stambene nekretnine s premalenim ili nedovoljnim brojem usporedivih nekretnina na tržištu. Ovaj pristup uključuje izračunavanje troškova izgradnje nekretnine koja se procjenjuje. Vrijednost nekretnine se tada određuje oduzimanjem potencijalne precijenjenosti koja je nastala.
 • Metoda prihoda primjenjuje se ako je nekretnina iznajmljena ili se koristi komercijalno. Ovo podrazumijeva izračunavanje po principu koliko se konačnih prihoda može očekivati od nekretnine. Ovaj je pristup posebno zanimljiv za nekretnine koje se koriste kao kapitalna ulaganja.

Nekoliko čimbenika utječe na cijenu po kojoj se nekretnina može ponuditi na tržištu, a to su:

 • Lokacija nekretnine
 • Stambena površina i veličina parcele
 • Broj soba
 • Starost, građevna struktura i općenito stanje
 • Dodatne karakteristike (balkon, terasa, tavan, vrt, garaža, bazen itd.)
 • Jednostavnost pristupa
 • Cjelokupni dojam
 • Stanje na tržištu i nedavno prodane slične nekretnine

Osim toga, značajke kao što je arhitektonski stil gradnje također mogu imati značajan utjecaj na cijenu nekretnine. Elementi poput dizajnerskog namještaja i dekoracija također mogu dodatno potaknuti potražnju kupaca i povećati vrijednost nekretnine.

Našu besplatnu procjenu nekretnine preporučujemo ako:

 • Razmišljate o prodaji svoje nekretnine i želite uvid u stanje na tržištu nekretnina
 • Htjeli biste dobiti ideju o tome koliku dobit možete ostvariti od prodaje svoje nekretnine

Formalnu procjenu preporučujemo ako:

 • Želite saznati točnu vrijednost svoje nekretnine s obzirom na sve njezine karakteristike
 • Trebate financiranje i službenu procjenu za potrebe banke

Ovlašteni procjenitelj obavlja službenu procjenu imovine uz ugovorenu naknadu. Općenito, procjenitelji će koristiti jednu od tri metode za procjenu vaše imovine: izravnu usporedbu, kapitalizaciju ili zbrajanje. Osim toga, pregledat će nekretninu, provesti istraživanje i analizu lokalnog tržišta i dati detaljno izvješće o pitanjima koja utječu na trenutnu tržišnu vrijednost Vaše nekretnine.

Formalna izvješća o procjeni potrebna su iz nekoliko razloga, najčešće iz transakcijskih (kupnja ili prodaja nekretnine), osiguranog financiranja (svrhe hipoteke) ili revizije (bilance tvrtke). Primjerice, banka obično zahtjeva uslugu procjene imovine prije nego što odobri stambeni kredit. Isto tako, ako kupci i prodavači žele neovisno mišljenje prije kupnje ili pretprodaje, obiteljske ili partnerske nagodbe, poreza na kapitalnu dobit ili, u nekim slučajevima, osiguranja zgrada.

PROCIJENITE MOJU IMOVINU

Jeste li spremni otkriti kolika je vrijednost Vaše nekretnine? Saznajte gdje se Vaša nekretnina nalazi na trenutačnom tržištu. Unesite svoje podatke ovdje, a jedan od naših stručnjaka za nekretnine će Vas kontaktirati u najkraćem roku!


Compare listings

Compare