Zagreb, Gračani – Luksuzna stambena novogradnja “Gračani Heights”

Grad Zagreb, Podsljeme, Gračani

Opis nekretnine

Gračani su poznatiji kao jedna od najljepših lokacija za život u gradu Zagrebu, okružena prirodom te svega par minuta vožnje udaljena od centra grada. Na toj prekrasnoj lokaciji smjestile su se luksuzne vile od kojih svaka obuhvaća tri stana. Vile su smještene u neposrednoj blizini tramvajske zone te nove žičare koja vodi na Sljeme te su pozicionirane tako da utjecaj buke ne utječe na mir i sklad života u vilama. Također blizina meridijan shooping centra, gradskog vrtića, osnovne škole te doma zdravlja čine ovu lokaciju odličnom za život.

Misao je vodilja ovog projekta izgraditi dugotrajnu i kvalitetnu nekretninu uz korištenje ekološki prihvatljivih materijala te kao konačni proizvod stvoriti zdravu, funkcionalnu, ekološki prihvatljivu i energetski učinkovitu sredinu za život koju ćemo kupcu moći ponuditi po najboljoj cijeni na tržištu.

U ovom projektu gradi se na protupotresnim temeljima, što u našem slučaju znači da imamo izvedenih osamnaest pilota ispod zgrade na 7 metara dubine koji daju sigurnost temelju zgrade. Isti su ukomponirani u rešetkastu armirano – betonsku strukturu zgrade koja je po svojoj prirodi fleksibilnija od potpuno armirano-betonske monolitne strukture koja je standard u Hrvatskoj. Vanjsku ovojnicu zgrade izvodimo s ekološki prihvatljivim materijalima koji rezultiraju smanjenjem potrošnje betona koji je najveći zagađivač prirode, a pruža i nezdrav ambijent za život te time postižemo za 40% bolju fiziku zgrade od najboljih u Hrvatskoj standardnih načina gradnje.

Na takvu strukturu objekta ugradili smo opremu koja nadopunjava takvu funkciju poput ventilacije s rekuperatorom topline i automatskom regulacijom vlažnosti zraka i pročišćavanjem zraka, a takvo rješenje rezultira time da se prozori u kritičnim periodima poput vrućih ljetnih ili hladnih zimskih dana ne trebaju otvarati te se time ne gube vlastiti energenti, nego se čuvanjem te energije istovremeno postiže savršena cirkulacija zraka s idealnom vlagom u stanu.

Implementirano je i ekološki osviješteno grijanje i hlađenje preko dizalice topline koja s obzirom na gore navedenu za 40% bolju fiziku zgrade i ventilaciju s rekuperatorom topline omogućava veću uštedu energije. Također smo napravili pripremu te se uz dodatnu naplatu vrlo jednostavno mogu ugraditi i solarne fotonaponske električne ćelije te tako postati potpuno energetski neovisan objekt.

U stanovima je projektirano podno i stropno grijanje te stropno ventiliranje i hlađenje. Stolarija je na najvišem nivou po pitanju toplinske karakteristike. Izrađena je od aluminijskih/drvo profila kod kojih je boja aluminija posebne crne boje, dok je drvo hrast. Stakla su sigurnosna, protuprovalna i troslojna – vanjsko i unutrašnje staklo lamelirano, debljine svaki 6 mm i središnje 4 mm. Automatske podizno-klizne stijene su niskopodne. Sva stolarija ima sigurnosne brave za zaštitu djece, s ugrađenim komarnicima i električnim izo roletama.

U svaki stan vodi lift iz garaže.

Ove vile predstavljaju istinsku sintezu luksuza i održivosti na vrhunskoj lokaciji.

Detalji o nekretnini

ID nekretnine
RE59313
Površina
160 – 230 m²
Privatna nekretnina
Ne

Dodatni detalji

 • Rešetkasta armirano - betonska konstrukcija
 • Protupotresni temelji
 • Alu - drvo stolarija s troslojnim staklima
 • Komarnici s električnim roletama
 • Priprema za solarne kolektore
 • Ventilacija stambenog prostora s rekuperatorom topline
 • Klimatizacija preko toplinske pumpe
 • Multisplit
 • Smart Home sustav
 • Blizina tramvaja

Lokacija

Ostale jedinice u projektu

IDJedinicaPovršinaKatSobeCijenaTlocrtStatus
RE63149Trosoban stan s krovnom terasom164 m²2.2€643197TlocrtDostupno
RE63158Četverosoban stan188 m²1.3€883576TlocrtDostupno
RE63629Četverosoban stan172 m²1.3€673062TlocrtDostupno
RE63154Četverosoban stan s vrtom247 m²Prizemlje3€921827TlocrtDostupno
RE63627Trosoban stan s krovnom terasom172 m²2.2€846340TlocrtDostupno
RE63143Četverosoban stan s vrtom204 m²Prizemlje3€794833TlocrtDostupno
RE63147Četverosoban stan172 m²1.3€673062TlocrtDostupno
RE63074Četverosoban stan s vrtom196 m²Prizemlje3€767159TlocrtDostupno
RE63078Trosoban stan165 m²2.2€643197TlocrtDostupno

Kontakt podaci

Petra Kaćunko
Pogledaj nekretnine

Pošaljite upit

Compare listings

Compare
Petra Kaćunko
 • Petra Kaćunko