Zaton Mali, Dubrovnik – Građevinsko zemljište za izgradnju vile s pogledom na more

  • 320,000€
  • RE-46709
  • ID nekretnine

Zaton Mali, Dubrovnik – Građevinsko zemljište za izgradnju vile s pogledom na more

Dubrovačko-neretvanska, Dubrovnik

Opširnije

  • RE-46709
  • ID nekretnine

Na predivnoj lokaciji u mjestu Zaton kod Dubrovnika smješteno je zemljište u zoni izgrađenog građevinskog zemljišta.

Budući da je parcela na kosom-povišenom terenu iznad ulice, sa nje se pruža  krasan panoramski pogled na zaljev.

Na kosom terenu može se graditi objekt u nekoliko etaža i to: suteren, prizemlje, kat i potkrovlje.

Tako na ovom zemljištu od 540 m2 može biti izgrađen objekt maksimalne tlocrtne površine od 216 m2, a sveukupna maximalna izgradjena površina objekta može biti  648 m2.

Dubrovnik je odlična lokacija za ulaganje iz nekoliko razloga. Prvo i najvažnije je da je u Dubrovniku kao najtraženijoj i najelitnijoj destinaciji u Hrvatskoj,  investiranje sigurno i opravdano jer je turistička sezona dvostruko duža nego bilo gdje na hrvatskom Jadranu. Duga sezona  i osjetno više cijene donose višestruko veće prihode. Svoj prilog tome daje i blaga Mediteranska klima u zimskom periodu. Iz tog razloga su kvalitetni privatni kapaciteti (vile i apartmani) u Dubrovniku traženi i iznajmljeni  veći dio godine. Klijentela koja dolazi na odmor u Dubrovnik daleko je veće platežne moći i troše više od turista na srednjem i sjevernom Jadranu. U Dubrovnik godišnje uplovi oko 400 brodova-cruisera iz cijelog svijeta. Dubrovnik je jedna od nekoliko TOP najtraženijih destinacija na Mediteranu, on je grad muzej koji svojom ljepotom privlači bogatije turiste.  Dubrovnik je avio-destinacija i zbog sve većeg broja dolazaka  turista izgrađena je nova, vrlo moderna zraćna luka koja sada prima najveće interkontinentalne zrakoplove.

Zaton je iznimno popularna turist. destinacija jer je vrlo blizu Dubrovnika, a dovoljno je odmaknut od ’’Grada Muzeja’’ i od velike dubrovačke gužve. Zaton ima brojne prednosti za život i odmor jer pruža sve ono što Dubrovnik nema. Već prije 500 godina poznate Dubrovačke obitelji, uvažena  gospoda , bogati trgovci i plemići prepoznali su Zaton kao prestižno mjesto za odmor i u njemu su gradili svoje ljetnikovce za uživanje. Oni i danas stoje u Zatonu. Zaton je ekološki čista sredina bez velikih hotela, sa puno zelenila, dugim šetnicama uz more i brojnim mjestima za kupanje. Zaton pruža rijetki privilegij vlasnicima plovila (nautičarima) jer mogu tijekom cijele godine držati svoj brod na sigurnom u zaštićenom akvatoriju zaljeva Zaton.

Detalji o nekretnini

Slične nekretnine u ponudi

Compare listings

Compare
Romana Mirašević
  • Romana Mirašević