Zaton mali, Dubrovnik – Građevinsko zemljište prvi red do mora

  • 320,000€
  • RE-46694
  • ID nekretnine

Zaton mali, Dubrovnik – Građevinsko zemljište prvi red do mora

Dubrovačko-neretvanska, Dubrovnik

Opširnije

  • RE-46694
  • ID nekretnine

Na predivnoj lokaciji u mjestu Zaton kod Dubrovnika smješteno je zemljište koje je locirano u prvom građevinskom redu do mora, 40 metara od obale u zaljevu Zaton na lijepoj povišenoj lokaciji okruženo zelenilom. Zemljište ima površinu od 337 m2, urbanizirano je i dozvoljena je gradnja vile maksimalne površine od 404, 4 m2. Najmanja građevinska parcela za gradnju u Dubrovniku mora imati povšinu od 300 m2, nakon izgradnje objekta tlocrtne površine od 135 m2 oko objekta će ostati dovoljno slobodnih zelenih površina 202 m2.

Ispred zemljišta je kompletna infrastruktura ( struja,voda,telefon, kanalizacija, Internet)  Privilegija vlasnika je da će u moru ispod parcele moći uz obalu držati svoj brod. Budući da je parcela smještena na dominantnom, povišenom mjestu,nikada nikakva nekretnina neće smetati panoramskom pogledu  na more.

Dubrovnik je odlična lokacija za ulaganje iz nekoliko razloga. Prvo i najvažnije je da je u Dubrovniku kao najtraženijoj i najelitnijoj destinaciji u Hrvatskoj,  investiranje sigurno i opravdano jer je turistička sezona dvostruko duža nego bilo gdje na hrvatskom Jadranu. Duga sezona  i osjetno više cijene donose višestruko veće prihode. Svoj prilog tome daje i blaga Mediteranska klima u zimskom periodu. Iz tog razloga su kvalitetni privatni kapaciteti (vile i apartmani) u Dubrovniku traženi i iznajmljeni  veći dio godine. Klijentela koja dolazi na odmor u Dubrovnik daleko je veće platežne moći i troše više od turista na srednjem i sjevernom Jadranu. U Dubrovnik godišnje uplovi oko 400 brodova-cruisera iz cijelog svijeta. Dubrovnik je jedna od nekoliko TOP najtraženijih destinacija na Mediteranu, on je grad muzej koji svojom ljepotom privlači bogatije turiste.  Dubrovnik je avio-destinacija i zbog sve većeg broja dolazaka  turista izgrađena je nova, vrlo moderna zraćna luka koja sada prima najveće interkontinentalne zrakoplove.

Zaton je iznimno popularna turist. destinacija jer je vrlo blizu Dubrovnika, a dovoljno je odmaknut od ’’Grada Muzeja’’ i od velike dubrovačke gužve. Zaton ima brojne prednosti za život i odmor jer pruža sve ono što Dubrovnik nema. Već prije 500 godina poznate Dubrovačke obitelji, uvažena  gospoda , bogati trgovci i plemići prepoznali su Zaton kao prestižno mjesto za odmor i u njemu su gradili svoje ljetnikovce za uživanje. Oni i danas stoje u Zatonu. Zaton je ekološki čista sredina bez velikih hotela, sa puno zelenila, dugim šetnicama uz more i brojnim mjestima za kupanje. Zaton pruža rijetki privilegij vlasnicima plovila (nautičarima) jer mogu tijekom cijele godine držati svoj brod na sigurnom u zaštićenom akvatoriju zaljeva Zaton.

Detalji o nekretnini

Slične nekretnine u ponudi

Compare listings

Compare
Romana Mirašević
  • Romana Mirašević